Certyfikat
Nie
Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700 - 1500
Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia
Powiat kazimierski / Gmina Skalbmierz
Gęsina to nasze mięso narodowe, którego tradycja spożywania na przestrzeni lat powoli zanikała. Dziś jednak odradza się zarówno hodowla gęsi, jaki i przetwórstwo gęsiego mięsa. KGW Topola odtwarza dawne przepisy i kultywuje tradycje kulinarne związane z gęsiną. Kiełbasa z gęsiny charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem wynikającym z połączenia mięsa z gęsiny z mięsem wieprzowym (mięso z gęsi 2,5 kg, mięso wieprzowe np. z karkówki 1,5 kg, mięso wieprzowe np. z golonek 1 kg). Surowce mięsne oraz czosnek pochodzą z własnych gospodarstw. Kiełbasa wyrabiana jest tradycyjnymi metodami bez użycia sztucznych składników.
Sprzedaż prowadzona jest okazjonalnie.