Certyfikat
Nie
Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700 - 1500
Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia
Powiat opatowski / Gmina Wojciechowice
Królewicz to twardy, długo dojrzewający ser o bogatym smaku i wspaniałym aromacie, który zawdzięcza naszej unikalnej recepturze. Przygotowywany jest z najwyższej jakości mleka, do którego dodawana jest naturalna podpuszczka, powodująca jego krzepnięcie. Po odsączeniu serwatki do powstałego skrzepu dodawane jest wytrawne czerwone wino Sandomirius, z lokalnej winnicy, które nadaje mu charakterystycznego lekko winnego smaku. Po sprasowaniu i usunięciu resztek serwatki, bloki sera trafiają do solanki, która dopełnia ich smaku, a następnie do dojrzewalni, gdzie pod naszym nadzorem leżakują przez około 12 tygodni. Podczas jego wytwarzania nie stosujemy żadnych sztucznych dodatków smakowych ani konserwantów. Po zakończeniu leżakowania w kontrolowanych warunkach jest gotowy do spożycia. Idealnie nadaje się do wykorzystania na deskę serów, jako dodatek do degustacji wina lub piwa, wspaniale podkreśla bowiem ich smak. Może być także wykorzystywany jako dodatek do wielu dań, który nada im nowego, charakterystycznego smaku.
Dojrzewanie: ~12 tygodni.
Smak: winny.
Dodatki: Czerwone wino Sandomirius.
Konserwanty: Brak.