Świętokrzyski e-Bazarek

41 372 22 86 wew. 249

Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700  - 1500

Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia

Jak się zarejestrować - film instruktażowy

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Ser podpuszczkowy Królewicz

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

Drygulec

Powiat opatowski / Gmina Wojciechowice

Królewicz to twardy, długo dojrzewający ser o bogatym smaku i wspaniałym aromacie, który zawdzięcza naszej unikalnej recepturze. Przygotowywany jest z najwyższej jakości mleka, do którego dodawana jest naturalna podpuszczka, powodująca jego krzepnięcie. Po odsączeniu serwatki do powstałego skrzepu dodawane jest wytrawne czerwone wino Sandomirius, z lokalnej winnicy, które nadaje mu charakterystycznego lekko winnego smaku. Po sprasowaniu i usunięciu resztek serwatki, bloki sera trafiają do solanki, która dopełnia ich smaku, a następnie do dojrzewalni, gdzie pod naszym nadzorem leżakują przez około 12 tygodni. Podczas jego wytwarzania nie stosujemy żadnych sztucznych dodatków smakowych ani konserwantów. Po zakończeniu leżakowania w kontrolowanych warunkach jest gotowy do spożycia. Idealnie nadaje się do wykorzystania na deskę serów, jako dodatek do degustacji wina lub piwa, wspaniale podkreśla bowiem ich smak. Może być także wykorzystywany jako dodatek do wielu dań, który nada im nowego, charakterystycznego smaku.

Dojrzewanie: ~12 tygodni.
Smak: winny.
Dodatki: Czerwone wino Sandomirius.
Konserwanty: Brak.