Certyfikat
Tak
Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700 - 1500
Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia
Powiat kielecki / Gmina Piekoszów
Tradycje wyrobu kiełbas sięgają u nas lat 50. ubiegłego wieku i związane są z Kazimierzem Prokopem - potomkiem rodziny, właścicielem dużego jak na tamte czasy gospodarstwa, który po zdobyciu doświadczenia u lokalnych masaży, wraz z trzema córkami zajął się wyrobem kiełbas i ich sprzedażą. Dziś kontynuujemy tradycje masarskie Prokopa, prowadzimy również gospodarstwo rolne o powietrzni 22 ha, które specjalizuje się w hodowli trzody chlewnej. To właśnie z własnego surowca wytwarzane są wyroby i sprzedawane na miejscu w sklepie przy przetwórni. Nasze wyroby są laureatami licznych konkursów, a nasza "kiełbasa łosieńska" posiada certyfikat "Świętokrzyskiej Kuźni Smaków".