Certyfikat
Nie
Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700 - 1500
Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia
Powiat opatowski / Gmina Baćkowice
DŻEM Z JAGODY KAMCZACKIEJ
O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU
77% OWOCÓW
SKŁAD
jagody kamczacka (77%), cukier, substancje żelujące: pektyny, regulator kwasowości: sok z cytryny. Sporządzono z
OPIS
Produkt otrzymany z owoców jagody kamczackiej z dodatkiem cukru, pektyny oraz soku z cytryny, pasteryzowany, w szklanych opakowaniach. Zawiera kawałki owoców. Swój intensywny smak i barwę zawdzięcza słodko-kwaśnym owocom jagody kamczackiej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
Wartość energetyczna - 741 kJ / 175 kcal
Tłuszcz - < 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <
Węglowodany –
w tym cukry – 42 g
Białko – 1,0 g
Błonnik –
Sól - < 0,01 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce
i spożywać w ciągu 5 dni .
ZASTOSOWANIE
Tort z dżemem jagodowym i masą śmietanową
Drożdżówki – „jagodzianki”
Jogurt jagodowy