Dziś przedstawiany:miód z rokitnikiem on ma moc.
Jest prawdziwą "bombą witaminową", która wzmacnia nasz organizm i chroni przed różnymi chorobami. Jego owoce są idealne na soki, dżemy nalewki.
Właściwości miodu z rokitnikiem:
Witamina C baaardzo dużo
Witaminy D, E, K, PP
Witaminy z grupy B,
mikroelementy, między innymi potas, żelazo, fosfor i wapń.
Nie brakuje flawanoidów, aminokwasów,
a także dobroczynnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz antyoksydantów – czyli najlepszej osłony przeciw starzeniu.
Miodem z rokitnikiem możemy posłodzić różne potrawy i napoje, m.in. herbatę, desery oraz napoje owocowe.
Dodanie łyżeczki miodu z rokitnikiem do jogurtu lub muesli sprawia, że staje się ono smaczniejsze i zdrowsze.
Możemy również dodać odrobinę do słodzenia ciast czy babeczek, aby nadać im naturalną słodycz.