Certyfikat
Nie
Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700 - 1500
Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia
Powiat włoszczowski / Gmina Kluczewsko
Miód akacjowy zawiera dużą ilość fruktozy, co powoduje, że krystalizuje się powoli. Czysty miód akacjowy ma barwę jasnokremową przechodzącą w bezbarwną, a po skrystalizowaniu od białej do słomkowej. W smaku słodki, a nawet lekko mdły. Zapach słaby, przypominający zapach kwiatów akacji. Miód akacjowy dojrzały odznacza się znacznie większą zawartością sacharozy niż inne wszystkie miody nektarowe. W okresie od czerwca do września może zawierać wraz z melecytozą do 11% sacharozy. Kwiaty akacji zawierają olejki eteryczne, surowiec flawonowy i śluzowy. Miód akacjowy ma zastosowanie w leczniu nadkwasoty żołądka oraz zaburzeń przewodu pokarmowego. Odznacza sie niską zaktywnością antybiotyczną.
Serdecznie polecam i zapraszam do kontaktu.