Świętokrzyski e-Bazarek

41 372 22 86 wew. 249

Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700  - 1500

Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia

Jak się zarejestrować - film instruktażowy

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Ser podpuszczkowy Jaśniepanki

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

Drygulec

Powiat opatowski / Gmina Baćkowice

Ser Sandomierski Jaśniepanka zawdzięcza swoje niepowtarzalne walory smakowe wysokiej jakości mleka, z którego powstaje. Dbamy o to, aby do produkcji naszych serów wykorzystywać tylko to pochodzące od krów, karmionych naturalnie, ponieważ ma to istny wpływ na ich smak. Dzięki temu mamy także pewność, że w ich składzie nie ma żadnych sztucznych substancji. Po wstępnej obróbce do mleka przeznaczonego na ser Jaśniepanka dodawana jest naturalna podpuszczka, która powoduje jego ścinanie. Po odsączeniu skrzepu jest on podawany prasowaniu w naturalnej postaci lub z dodatkiem aromatycznych ziół, dodatkowo podkreślających jego lekko słony, śmietankowy smak. Nasze sery wzbogacamy:

  • Kozieradką
  • Czarnuszką
  • Papryką z czosnkiem
  • Pomidorem z ziołami

Po usunięciu resztek serwatki ser trafia do solanki, która nie tylko dodaje mu smaku, ale także go konserwuje. W tym miejscu należy podkreślić, że nie stosujemy żadnych sztucznych konserwantów. Ser Sandomierski Jaśniepanka dostępny jest w blokach 300 g i 600 g. Ze względu na swoje walory smakowe i konsystencję jest idealny jako dodatek do sałatek. Można go wykorzystać do komponowania desek serowych, a także jako składnik farszu, który nada wyjątkowego charakteru całemu daniu.

Dojrzewanie: ~1-7 dni.
Smak: lekko słony, ze śmietankową nutą.
Opakowanie: 300g do 600g.
Konserwanty: Brak.