Świętokrzyski e-Bazarek

41 372 22 86 wew. 249

Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700  - 1500

Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia

Jak się zarejestrować - film instruktażowy

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Ser podpuszczkowy Panicz roczny

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

Drygulec

Powiat opatowski / Gmina Wojciechowice

Powstający ze świeżego mleka od krów karmionych w naturalny sposób, Ser Sandomierski Panicz twardy ma charakterystyczny smak. Przygotowywany jest według naszej własnej, tradycyjnej receptury, dzięki czemu jego smak jest niepowtarzalny. Po wstępnym przygotowaniu mleka dodawana jest to niego naturalna podpuszczka, która powoduje jego krzepnięcie. Kiedy powstanie skrzep jest on odsączany z serwatki, a następnie prasowany w ok. 1000 g krążki. W tej postaci trafia na kilkanaście godzin do solanki, która jest jedynym jego konserwantem, nie stosujemy bowiem żadnych sztucznych środków konserwujących. Po solankowej kąpieli boki Sera Panicz przenoszone są do dojrzewalni, gdzie leżakuje przez około 12 miesięcy. Po tym czasie jest gotowy do spożycia. Jest dostępny w blokach 1000 g lub w 250 g kawałkach. Ser Sandomierski Panicz jest serem twardym, doskonale nadającym się do wykorzystania na deskę serów. Będzie także idealnym dodatkiem do wina. Można go wykorzystywać również do starcia npp. do makaronów.

Dojrzewanie: ~12 miesięcy.
Typ: twardy.
Smak: parmezan
Gramatura: kawałki 250g, cały 1000g.
Dodatki: Brak.
Konserwanty: Brak.