Świętokrzyski e-Bazarek

41 372 22 86 wew. 249

Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700  - 1500

Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia

Jak się zarejestrować - film instruktażowy

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Ser podpuszczkowy Zawisza Czarny

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

Drygulec

Powiat opatowski / Gmina Wojciechowice

Zawisza Czarny to ser o wyjątkowo głębokim bukiecie smakowym. Wytwarzany jest według naszej receptury z najwyższej jakości świeżego mleka krów, które karmione są wyłącznie naturalne. Po wstępnej obróbce mleka, czyli nieznacznym podgrzaniu go w celu usunięcia z niego niepożądanych bakterii, dodajemy do niego podpuszczkę. Użycie naturalnego enzymu do przygotowywania skrzepu pozwala nam kontrolować końcową jakość sera, co nie jest możliwe w przypadku stosowania sztucznych substancji. Po odsączeniu serwatki i sprasowaniu sera w bloki umieszczane są one w solance, gdzie ich smak jest dodatkowo wzbogacany. Po kąpieli w solance sery trafiają na 12 tygodni do dojrzewalni, w której panują kontrolowane warunki, aby wydobyć z nich pożądany smak i aromat. Zawisza Czarny jest serem twardym. Idealnie nadaje się do komponowania desek serów. Nie tylko doskonale smakuje w połączeniu z winem i piwem, ale również wspaniale się prezentuje. Jego bloki pokrywane są bowiem czarnym woskiem, który przede wszystkim zabezpiecza ser przed wysychaniem i utratą niepowtarzalnych walorów smakowych, ale również nadaje im eleganckiego, intrygującego wyglądu.

Dojrzewanie: ~12 tygodni.
Smak: Oryginalny, niepowtarzalny.
Dodatki: Brak.
Konserwanty: Brak.