Certyfikat
Nie
Pomoc techniczna pn. - pt. w godz. 700 - 1500
Uwaga: kontakt do wystawcy produktu znajduje się w treści ogłoszenia
Powiat opatowski / Gmina Wojciechowice
Ser Sandomierski zawdzięcza swoje niepowtarzalne walory smakowe wysokiej jakości mleka, z którego powstaje. Dbamy o to, aby do produkcji naszych serów wykorzystywać tylko to pochodzące od krów, karmionych naturalnie, ponieważ ma to istny wpływ na ich smak. Dzięki temu mamy także pewność, że w ich składzie nie ma żadnych sztucznych substancji. Po wstępnej obróbce do mleka przeznaczonego na ser dodawana jest naturalna podpuszczka, która powoduje jego ścinanie. Po odsączeniu skrzepu jest on podawany prasowaniu w naturalnej postaci Po usunięciu resztek serwatki ser trafia do solanki, która nie tylko dodaje mu smaku, ale także go konserwuje. W tym miejscu należy podkreślić, że nie stosujemy żadnych sztucznych konserwantów. Ser Sandomierski dostępny jest w kawałkach od 100 g do 300 g. Ze względu na swoje walory smakowe i konsystencję jest idealny jako dodatek do sałatek. Można go wykorzystać do komponowania desek serowych, a także jako składnik farszu, który nada wyjątkowego charakteru całemu daniu.